Stichting Kunstenaars Collectief Valburg

http://www.kunstroute-valburg.nl

In 2001 namen een aantal beeldend kunstenaars en kunstliefhebbers het initiatief tot het organiseren van de eerste Kunstroute Valburg.

​Deze Kunstroute was direct een groot succes wat betreft bezoekersaantallen en het samenbrengen van Valburgse kunstenaars. Vier daarvan (Nienke Faber, Marianne Klein Breteler, Lucia van Amsterdam en Mieke Scholten) vonden elkaar in de organisatie van hun allereerste gezamenlijke expositie ‘Kunst in de Koestal’.

Toen ook dit uitmondde in een groot succes besloten zij tot het oprichten van het Kunstenaars Collectief Valburg (KCV).

Doelstelling van het KCV was en is vooral het laagdrempelig tentoonstellen en toegankelijk maken van kunst voor iedereen. Maar ook samenwerken en leren van elkaar opdat kunstenaars zich verder ontwikkelen.Een logische gevolg van de oprichting van het KCV was dat zij vanaf 2003 de organisatie van de Kunstroute op zich namen.

​Vanaf 2007 is door het KCV de St. Jacobusschool betrokken bij de Kunstroute. Alle leerlingen van de school doen mee aan het ‘kunstproject’ en tonen hun werkstukken verdeeld over de verschillende ateliers. We brengen in herinnering de geweldige Kunst- en Muziekroute in 2005 en de uitgave van het boek ‘In zicht’ ter gelegenheid van het lustrum in 2009.

​Het KCV is in 2017 een stichting geworden om de werkzaamheden voort te zetten en te waarborgen, met name de organisatie van de Kunstroute Valburg en kunstprojecten in de school.


Kunst in 't Knooppunt
Bijzondere foto’s in ‘t Knooppunt Het Kunstenaars Collectief Valburg werk heeft een expositie samengesteld van een aantal fotografen, Marja Hakkoer, Nienke Wiering en Liesbeth Brinkhuis. Van december 2022 tot en met februari 2023 kunt u genieten van deze gevarieerde fotocollectie. Tevens zijn er enkele beelden te zien van Liesbeth Brinkhuis en Nienke Faber. Marja Hakkoer […]
Contactpersoon: Nienke Wiering
Tielsestraat 100
6675AJ  Valburg
06 55888532
Terug naar organisaties

Agenda

Er zijn nog geen activiteiten