Oranjemarkt 2022

Koningsdag komt er weer aan en deze keer zonder Corona-beperkingen. Dat vraagt om het terugbrengen van een Oranje feest in Valburg. Samen met Valburg Centraal, de Scouting, het Kinderdorp, ’t Knooppunt, de Brandweer en ’t Zwarte Schoap zijn de koppen bij elkaar gestoken om een nieuwe start te maken. Dit jaar nog klein maar wie weet waar dit de komende jaren toe kan gaan leiden.

Wat is er te doen?

Op woensdag 27 april van 10:00 - 14:00 zal er een kleedjesmarkt voor kinderen gehouden worden op het plein voor ’t Knooppunt. Kinderen en hun ouders/verzorgers kunnen vanaf 09.30u hun kleedje uitspreiden met spullen om te verkopen. Commerciële verkoop of het neerzetten van een kraampje is niet de bedoeling.

Er zal een springkussen zijn en de kinderen kunnen met een knipkaart een paar leuke activiteiten doen op het plein zoals: laten schminken en zelf een broodje bakken boven een kampvuur. De Valburgse brandweer zal rond het middaguur een spectaculaire demonstratie geven. Tegen 14.00u zal de uitslag van de kinderkleurwedstrijd worden bekend gemaakt, de winnaars mogen met de brandweerauto mee voor een spannende rit door het dorp. De volwassenen kunnen op het terras voor ’t Knooppunt met een natje en een droogje er ook een heerlijke Koningsdag van maken.

De kleurplaten & knipkaarten worden op vrijdag 22 april uitgedeeld op school tijdens de Koningsspelen en meegegeven op het kinderdagverblijf en de peuterspeelzaal. De kleurplaat is ook af te halen bij Supermarkt Valburg. Om mee te doen met de kleurwedstrijd geef je op Koningsdag je kleurplaat vóór 11.00u aan Aafke bij het Kampvuur.

Meer informatie zal volgen via de schoolnieuwsbrief en de social media kanalen van de diverse clubs.

Laten we starten met een nieuwe Valburgse traditie! Komt allen de 27e naar ’t Knooppunt voor de Oranjemarkt Valburg!

Meer weten? Stuur ons een e-mail.